Openwrt na Linksys WRT 1200 AC router

 


 Ako ste prije čitali neke od mojih postova pisao sam već o Openwrt-u i kako ga volim koristiti.

Danas ću u ovome postu pisati o tome kako možemo instalirati OpenWRT na naš router, u mome slučaju Linksys WRT1200AC.

S obzirom da navedeni router možete dobiti za ispod 50€ a trebao bi zadovoljiti većinu kućnih korisnika, kako naprednih tako i casual ovaj router je odličan odabir za svakoga..

Link na Ebay.de: Ebay link

Nakon kupnje routera i instalacije istog (ukapčanje adaptera) možemo se spojiti na router preko kabela ili preko wifi, ukoliko nam je router na udaljenom mjestu preporučam wifi, na wifi se najlakše spajamo tako da odaberemo jedan od 2 Wifija koji su nam ponuđeni sa routerom(2,4GHZ ili 5GHZ) nije bitno koji i kliknemo WPS tipku sa zadnje strane routera. Ukoliko vam se Wifi nije odma pojavio pričekajte minutu , dvije da se router Boota do kraja.
Nakon spajanja na router potrebno se prijaviti na isti a to radimo na način da u browser upišemo "192.168.1.1" a to je standardna adresa routera ili "myrouter.local",Standardni login koji nam treba je samo password a to je "admin", poželjno je klikuti na "Local acces".

Cjeli postupak možete pronaći na Linksys stranici ili u knjižici sa uputstvima: Uputstva

Sljedeći korak nam je download Firmwarea koji možemo lako naći na OpenWrt stranicama.

Link za gore navedeni router:Firmware Download

Nakon downloada Firmwarea ponovno otvorimo tab sa router postavkama i odaberemo karticu "connectivity" pa "Firmware update", sljedeće korake radite na svoju odgovornost.

Klikom na gumb "manual" odabiremo Firmware koji želimo instalirati sa računala.



 I nakon odabira napokon kliknemo "start".

Nakon što smo kliknuli star pojavljuje nam se poruka u kojoj nas se upozorava da ne zavtvaramo Browser prozor ili gasimo / restartamo router dok traje proces.


 


 Nakon potvrde na "Yes" počinje update Firmwarea koji može trajati nekoliko minuta, preporučam pričekati do 10 min prije nego krenete refreshati stranicu.

Nakon refresha ako je sve prošlo uspješno pojavljuje se ovaj prozor


Klasični password je "admin" i preporučam ga odmah promjeniti. ukoliko ste pratili korake čestitam, uspješno ste na svoj router instalirali OpenWrt i nakon logina možete početi koristiti sve prednosti koje OpenWrt pruža.



Objavi komentar

0 Primjedbe