InfoCar

 


 InfoCar je korisna mobilna aplikacija pomuću koje ukoliko posjedujemo OBD2 čitač koji se spaja na bluetooth možemo provjeriti stanje našeg vozila, očitati greške, pratiti parametre ili čak mobitel koristiti kao HUD.

Aplikaciju možete skinuti sa:https://play.google.com/store/apps/details?id=mureung.obdproject&hl=en_US&gl=US

Aplikacija je u potpunosti besplatna i ukoliko to ne želite nemorate se čak niti registrirati.

Da bi mogli koristiti aplikaciju na vašem android uređaju potrebno je ukopčati OBDII priključak u OBDII konektor unutar vašeg vozila, bez ukapčanja OBDII priključka nemoguće je povući podatke od vozila.

Link na OBDII kakav ja koristim:https://www.amazon.com/Veepeak-Bluetooth-Diagnostic-Supports-DashCommand/dp/B011NSX27A/ref=sr_1_13?crid=2GMXOL5FXITDN&keywords=obd2&qid=1649579623&sprefix=obd2%2Caps%2C253&sr=8-13

Nakon umetanja  OBDII konektora moramo se spojiti na njega putem Bluetootha na našem mobitelu na kojem smo prethodno instalirali aplikaciju.

Password za spajanje OBDII uređaja je obično "1234" ili "0000".

Kao što možemo vidjeti u doljnjem redu uspješno smo se spojili na naš OBDII konektor i sad možemo istraživati opcije, prva opcija nam je monitoring kako bi u vožnji mogli pregledavati određene parametre kako nam se auto ponaša, pa Vehicle Diagnosis koji napravi dijagnostiku svega u vozilu i ispiše nam greške ako ih ima, Dashboard koji možemo po želji uređivati da nam prikazuje podatke u relanom vremenu, Fuel koji pokazuje potrošnju, Driving record nam omogućava da pratimo rutu vozila, HUD možemo koristiti kao HUD za vrijeme voženje ako želimo preslikati naš mobilni uređaj  na zaslon ili ga koristiti zasebno, Engine diagnostic nam daje opcije dijagnostike motora a settings i product purchase su samoobjašnjivi.

Nama su u ovome slučaju najznimljivije opcije HUD i Dashboard, od čega nekoliko sličica imate priloženo na kraju teksta. Organizacija samih ikonica, boja i načina prikaza ima bezbroj tako da stvarno sebi sve možete prilagoditi kako želite ali nemojte zaboraviti u vožnji držati oči na cesti a ne paratiti samo što se događa na ekranu!









Objavi komentar

0 Primjedbe