OpenVpn

 Ovo danas će biti jedan poprilično kratak post u kojemu ću na brzinu objasniti kako možete bez obzira na svoju lokaciju u svjetu biti spojeni na svoju kućnu mrežu i koristiti njene blagodati poput instaliranog Pi-hole-a i slično.

Ukoliko imate Linksys router pola problema već imate riješeno jer on nativno podržava OpenVpn protokol i sve što trebate je smo kreirati profil koji želite koristiti i instalirati OpenVpn program na vaše windows računalo.

Pa da počnemo, ulogirajte se u svoj linksys router upisivanjem njegove adrese u web browser i upisivanjem postavljenog passworda.


 Nakon što ste s eulogirali u izborniku sa lijeve strane pri dnu se nalazi OpenVpn ikonica na koju morate kliknuti i otvoriti će vam se ovakav prozor.


 

Klikom na "Add USer" morate dodati novog korisnika i password te nakon toga jednostvano gornjim sliderom omogućute Vpn server. Dodavati možete koliko god korisnika želite.

Sada je vrijeme za skinuti OpenVPN klijent a to možete na svome mobilnome uređaju preko play storea ili na ovoj stranici:https://openvpn.net/vpn-client/


 Ja sam u ovomme slučaju downloadao klijent za Windows i instalirao ga. Nakon instalacije potrebno je unjeti profil koji možemo jednostavno skinuti sa našeg  routera ili ga samostalno unositi.


Profil možemo skinuti tako da kliknemo na OpenVPN profile ikonicu koja će automatski pokrenuti Download a nama prestaje samo drag and drop toga profila u sam OpenVPN klijent.

Ukoliko samo pratili proces i učinili sve kako treba mođemo se spojiti na svoj novi VPN profil od kuda god želimo.


Sada napokon možemo pristupiti svojoj kućnoj mreži na brz način i koristiti blagodati domaće veze poput Pi-hole-a i slično.


Objavi komentar

0 Primjedbe